Blogs
1/4/2024

Presenteer jouw koopwoning volgens dé woontrends van 2024!

Presenteer jouw koopwoning volgens dé woontrends van 2024!

Ga jij je huis binnenkort in de verkoop zetten? Dan ben je vast benieuwd hoe je je huis het beste kunt presenteren aan potentiële kopers. Je huis verkoopklaar maken is niet altijd even gemakkelijk. Misschien heb jij een hele andere interieurstijl dan jouw potentiële kopers. Omdat iedereen een eigen stijl heeft en er tegenwoordig zoveel keus is, zou ik niet adviseren om je hele inrichting om te gooien. Maar ik heb wel tips en tricks die je kunt toepassen waardoor je woning er in ieder geval volgens de laatste interieurtrends van 2024 uitziet!

  • Afgelopen jaren hebben de gouden en bronskleurige accessoires de overhand gehad. Maar in de interieurtrends van 2024 komt chroom weer helemaal terug! Het kan dus een goed idee zijn om de gouden en bronzen accenten door chroom te vervangen. Hierdoor oogt je interieur tijdloos en creëer je een bepaalde rust die mensen willen voelen bij het bezichtigen van een woning. De potentiële kopers zullen minder prikkels ervaren en sneller door jouw interieur heen kijken.
interieurtrend chroom
  • Kunst speelt een belangrijke rol in de woontrends van 2024. Het is bijvoorbeeld heel makkelijk om een stukje muur om te toveren tot een kunstgalerie. Door het toepassen van schilderijen in verschillende groottes en kleuren (of juist in dezelfde toon), creëer je een trendy vibe in je woning. Ook een heel goed idee is één mooie, grote eyecatcher in de woonkamer!
  • De kleuren bruin en beige staan in 2024 heel centraal in het interieur. Kan jouw woning nog wel een likje verf gebruiken voordat je het in de verkoop zet? Overweeg deze kleuren en verf waar nodig. Denk aan de muren, plafond, houtwerk zoals kozijnen en/of trap of buitenom. Gebruik als basiskleur een licht beige tint om rust in je woning te creëren in combinatie met twee verschillende bruintinten. Hierdoor ontstaat het Ton Sur Ton effect waar iedereen blij van wordt! Een woning die kort geleden een likje verf heeft gehad geeft bij veel mensen het gevoel dat de woning goed is onderhouden.
interieurtrend bruin
  • Naast bruin en beige zien we ook veel kleur. Leuke gekleurde kussens op je bank, een mooie zacht plaid over de eetkamerstoel, een gekleurde vaas of pot (voor je verse of zijden bloemen en planten) zetten de puntjes op i. Dit soort accessoires zijn ook écht de investering waard, mocht je ze nog niet in huis hebben. Je neemt deze accessoires natuurlijk gewoon mee naar je volgende woning.
  • Om je woning funda klaar te maken geldt altijd de belangrijke regel: een opgeruimd, schoon en fris huis verkoopt sneller. Een rommelige woning vinden mensen al snel vies ogen, en mensen kunnen moeilijk door troep heen kijken.
kleur interieurtrend 2024

Zodra je bovenstaande toepast in je woning voordat je foto’s laat maken, sta je al 1-0 voor op de concurrentie van vergelijkbare woningen die in jouw buurt te koop staan. Omdat je veel dingen moet regelen voor de verkoop, worden deze punten vaak vergeten. Mijn ultieme tip is: investeer wat tijd en geld in het verkoopklaar maken van je woning. Goede kans dat je het terugziet in de belangstelling voor jouw huis!

Bron: https://www.makelaarsland.nl/blog/woontrends-2024/