Blogs
30/10/2023

Haal de herfst- en winterperiode naar binnen

Haal de herfst- en winterperiode naar binnen

De herfst is begonnen en de winter komt eraan! Tijd om de kleedjes op de bank te leggen, het kaarslicht aan te steken en de warmte in huis te halen. Hoe maak je jouw interieur klaar voor dit seizoen? Ik vertel graag hoe je met simpele aanpassingen de herfst naar binnen haalt.  

 • Warme kleuren · Als je tijdens de herfstperiode door het bos loopt, kom je alleen maar warme kleuren tegen. Alle tinten bruin, rood, oranje, geel, groen en beige kom je tegen. Dit zijn dan ook de echte herfstkleuren die je gemakkelijk naar binnen haalt door verschillende woonaccessoires toe te voegen aan je woning. Door nieuwe kussentjes en een plaid in deze warme kleuren neer te leggen op je bank en/of fauteuil, creëer je direct een warmer gevoel. Dit creëer je ook door kaarsen in de juiste warme kleur te plaatsen.
  Als je groter wilt uitpakken, kun je de ruimte warmer laten voelen door een muur te schilderen in een warme kleur zoals terracotta, bordeauxrood of okergeel.
 • Juiste verlichting · Omdat het sneller donker wordt en de dagen korter aanvoelen is verlichting in je woning erg belangrijk. Om je woning gezelliger te maken kun je het beste kiezen voor dimbare sfeerlampen. Kies voor een warme kleur lamp die rustig licht geeft, bijvoorbeeld met een goudgele gloed.
  Ook kaarsen kunnen net even de juiste verlichting en sfeer geven. Kies voor een aantal mooie kandelaren of waxinelichthouders om nog meer herfstsfeer te geven!

 • Natuurlijke materialen · Natuurlijke materialen geven in de herfst dat binnen/buiten-gevoel (dat je in de zomer makkelijk bereikt met openslaande deuren). Meubels en woonaccessoires die gemaakt zijn van hout, stralen veel meer warmte af dan dat een product gemaakt is van plastic. Het verschil kun je snel zien en voelen aan een plaid voor op de bank die gemaakt is van wol (natuurlijk) of van polyester (niet natuurlijk). Of een eettafel die gemaakt is van echt hout of een houtlook heeft.
  Bij het gebruik van natuurlijke materialen haal je de warmte naar binnen voor de herfstperiode.
 • Vloerkleed · Een vloerkleed maakt de ruimte af. Dit is dan ook onmisbaar in de herfst- en winterperiode. Het maakt niet alleen de ruimte af, maar voelt ook lekker warm aan bij de voeten! Een vloerkleed of loper kun je overal neerleggen zoals de hal, slaapkamer, keuken, woonkamer etc. En je hebt direct een goede reden om kids of bezoek bij binnenkomst hun schoenen uit te laten doen.

 • Voor de vaders en moeders onder ons · Kids spelen de hele dag door met verschillend speelgoed. Vaak is speelgoed erg kleurrijk en past dit niet in je interieur. Plaats een mooie grote houten kist (of schilder deze in een warme kleur) in je woning om hier alles in op te bergen. Hiermee haal je de warme herfstkleur en het natuurlijke materiaal naar binnen en zal dit de ruimte rust geven wanneer de kids zijn uitgespeeld.

 • Must haves voor de herfst- en winterperiode:
 • Planten in je woning met grote bladeren (grote bladeren zorgen voor rust)
 • Houten elementen
 • Warme plaids voor op de bank en/of fauteuil
 • Sierkussens in warmte tinten voor op de bank en/of fauteuil
 • Kaarsen
 • Vloerkleed (ronde of ovale vloerkleden zijn helemaal in!)
 • Sfeerverlichting