Blogs
28/12/2023

Zo ziet een Balinese interieurstijl er uit

Zo ziet een Balinese interieurstijl er uit

Hoe leuk is het om een blog te schrijven over hét eiland waar je bijna alle interieurstijlen voorbij ziet komen en waar je moeiteloos van de ene in de andere stijl wordt meegenomen. Ik heb het natuurlijk over het magische en tropische eiland Bali! Ik ben net terug van een inspirerende vakantie en neem je in dit blog mee in de interieurstijlen die het eiland rijk is: de Balinese interieurstijl.

De vier Balinese interieurstijlen voor toeristen hotspots

De meest populaire interieurstijlen die je veelvuldig in hotels en horecagelegenheden op Bali tegenkomt zijn:

– Bohemian

De Bohemian (boho) woonstijl is gebaseerd op een combinatie van stijlen en invloeden uit diverse culturen en jaargetijden. Deze nonchalante woonstijl is een beetje hippie, een beetje exotisch en staat vooral in het teken van ‘vrijheid’. In deze stijl worden drukke, kleurrijke en veel grafische prints afgewisseld met natuurlijke materialen en elementen, zoals hout, rotan, riet, katoen en bamboe.

– Botanisch

De Botanische woonstijl herken je duidelijk door het gebruik van extreem veel bloemen en planten. De kleuren groen en wit zijn overheersend en worden gecombineerd met de materialen rotan, hout, wol, riet en jute. Oude geleefde meubelstukken zie je vaak terug in combinatie met deze woonstijl en kun je goed goed gebruiken als je een Balinese interieurstijl wilt creëren.

– Eclectisch

Een eclectische woonstijl is best lastig te herkennen. Eclectisch is namelijk het creëren van een nieuwe stijl door te kiezen voor het combineren van bestaande elementen uit andere stijlen. Het is een vorm van design of artistieke expressie waarbij je ‘het beste’ van andere stijlen pakt en dit omvormt naar een nieuw interieur dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Een stijl gevormd door een mix van verschillende stijlen.

– Modern

De moderne woonstijl is van alle andere stijlen het meest strakke interieur en gaat uit van het ‘less is more’ principe. De basis voor een moderne woonstijl is het gebruik van neutrale tinten zoals wit, beige, grijs en zwart. De meubels en decoratie mogen daarentegen veel kleur hebben en zorgen voor contrast. In deze stijl zie je – ten opzichte van de andere stijlen – weinig accessoires. Weinig prullaria, maar bijvoorbeeld wel een mooi gekleurd kunstwerk op een pilaar of aan de muur.

Interieur wordt ingezet als social media promotie

Bali is nog steeds immens populair onder toeristen en de Balinezen weten als geen ander wat toeristen Instagrammable vinden. Op Bali wordt de juiste sfeer gecreëerd door het gebruik van natuurlijke materialen in combinatie met strakke of organische lijnen en zachte patronen. Omdat toeristen hier veel bezig zijn om de mooiste en leukste plekjes te vinden, speelt het interieur een grote rol. Hoe mooier, hoe meer ‘vaste’ gasten en gratis promotie via social media. En laat social media nu de belangrijkste reclame zijn op Bali! Er wordt tijdens de bouw en het inrichten van hotels, cafe’s, restaurants en andere toeristen hotspots dan ook goed gekeken naar de laatste trends van bovengenoemde populaire interieurstijlen.

Balinese interieurstijl: Materialen en kleuren Bali 2024

Ben jij op zoek naar een beetje Bali in huis en wil je graag een Balinese woonstijl? Dit zijn in 2024 de meest voorkomende materialen- en kleurencombinaties:

Donker hardhout in combinatie met een grijze gietvloer en beige tinten zoals in linnen gordijnen.
Donker eikenhout in combinatie met een donkere hardhouten vloer en groen en aardetinten in de kussens en decoratie.
Krokodillenhout (vrij zachte tropische houtsoort) in combinatie met andere houtsoorten met wit, beige en aardetinten. Alles op basis van bamboe en rotan in combinatie met bruintinten.

Nergens komen toeristen hotspots zo goed tot hun recht als in Bali. Het gevoel voor stijl, afgezet tegen het heerlijke weer, de prachtige natuur en de gastronomische hoogstandjes maken van Bali nog steeds een topbestemming voor toeristen.

Bron: bekijk hier de blog op wooninfluencers.nl!