Blogs
11/12/2023

Interieurtrends 2024

Interieurtrends 2024

Wat kunnen we voor 2024 verwachten op het gebied van interieurtrends? Elk jaar worden er verschillende stijlen en kleuren in het licht gezet die je veel gaat terugzien, maar ook de geschiedenis herhaalt zich in het interieur. Zo werden in 2023 de lambrisering en sierlijsten weer uit de kast getrokken.

De interieurtrends voor 2024 weerspiegelen de waarde die consumenten hechten aan het product. Denk hierbij aan de functionaliteit en prijs van het product. Sinds Corona denkt men langer na voor een definitief besluit betreft meubels, interieur en woonaccessoires. Alles is en wordt duurder waardoor consumenten minder snel van interieur wisselen.

1. Duurzaamheid wordt alleen maar belangrijker in 2024. Consumenten zijn steeds vaker bezig om hun huis te verduurzamen. Denk hierbij aan je huis isoleren, zonnepanelen plaatsen om je eigen stroom op te wekken of gebruik van LED lampen. LED lampen heb je tegenwoordig in alle kleuren en groottes. Maar denk ook aan woonaccessoires en meubels die gemaakt zijn van gerecycled materiaal.

2. De jaren 90 komt weer terug met warme neutrale kleuren. Bruin, beige en crème tinten worden weer ‘je van het’. En denk daarbij aan alle tinten van donker naar licht. Deze kleuren en tinten voelen vriendelijk en warm aan, en dit is precies waar we op dit moment naar op zoek zijn. Deze kleuren zijn perfect om als basiskleur te gebruiken en te combineren met andere kleuren.

3. De kleur groen ga je veel terugzien in 2024. Van kleur op je muur (in combinatie met de warme kleuren van punt 2) tot aan eyecatchers in het interieur zoals een bankstel of subtieler met een dekbedovertrek. De kleur groen staat voor rust in het interieur.

4. Natuurlijke en ruwe materialen vormen de basis onder het interieur. Marmer, steen en hout zie je momenteel overal, alleen komt hier een patroon of korrel bij kijken. Denk dan aan een groter contrast in kleur en structuur en een grove uitstraling.

5. Kunst in je woning. Een kunstwerk als eyecatcher is altijd mooi om in je woning te hebben. Maar in 2024 kun je nog meer uitpakken. Of het nu gaat om kunst uit de geschiedenis of de moderne kunst van nu, hoe meer kunst in je woning hoe beter! Kunst hoeft niet direct iets te maken hebben met een schilderij en standbeeld, dit kan ook een meubelstuk zijn uit de jaren 90 die toen voor kunst werd neergezet.

6. Luchtigheid zal domineren in 2024. Voorwerpen en meubelstukken die luchtig en licht getint ogen, gemaakt zijn van glas ‘transparant’ of een stof waar je doorheen kunt kijken zoals kant.

7. Organische vormen. Afgelopen jaar hebben we kennis mogen maken met de rust die  organische en ronde vormen kunnen toevoegen aan een interieur. In 2024 zet deze trend van rechte naar ronde vormen door. Denk hierbij aan een eettafel met een organische vorm, een keukenblok met een ronde afwerking of een bank die geen rechte hoeken meer heeft maar rond is afgewerkt.